Meta testuje popisky příspěvků generované AI a větší transparentnost AI obsahu

7. 2. 2024Novinky

Meta začala na Facebooku testovat novou funkcionalitu, která umožní vytvářet popisky k příspěvkům za pomoci generativní umělé inteligence. Kromě toho vylepšuje nástroje, které v jejích aplikacích dokáží detekovat obsah vytvořený AI.

AI popisek

V nástroji pro tvorbu příspěvků na Facebooku můžete najít novou výzvu Write with AI. Když na ni kliknete, Facebook vygeneruje titulek příspěvku na základě stávajícího textu a/nebo obrázku.

Nástroji pak můžete zadat další možnosti pro úpravy, jako je formálnější vyznění sdělení, kratší rozsah textu, vtipnější popisek a podobně.

Zdroj: Jonah Manzano

Meta novinku zatím testuje pouze s omezeným počtem uživatelů. O rozšíření vás budeme informovat.

Transparentnost AI

Vzhledem k rostoucímu využívání generativní AI chce Meta zavést nová pravidla pro zveřejňování obsahu, který vytvořila umělá inteligence. Nejenže bude klást větší důraz na uživatele, aby deklarovali, že AI ve svém obsahu používají, ale zavede i nové systémy pro jeho detekci.

Pomocí nejnovějších technologií bude Meta schopna identifikovat metadata v technických standardech C2PA a IPTC a označovat obrázky, které vygenerovaly AI nástroje společností Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney a Shutterstock.

Cílem je označovat obsah vytvořený generativní AI všude, kde se objeví, a lépe tak informovat uživatele, aby rozeznali, co je skutečné a co nikoliv. Tím chce Meta omezit šíření dezinformací.

Zdroj: Meta

Podrobnosti se dozvíte na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře