Meta vyzývá k ochraně osobních údajů v rámci speciální akce

25. 1. 2023Novinky

Den ochrany osobních údajů se koná 28. ledna a u této příležitosti Meta vyzývá uživatele, aby si zkontrolovali svá nastavení v aplikacích. Zároveň se snaží upozornit na různé iniciativy, které mají pomoci chránit uživatele a poskytnout jim větší kontrolu nad používáním jejich dat.

V nejnovější verzi své aktualizace v oblasti ochrany osobních údajů poskytuje Meta přehled různých iniciativ, jejichž cílem je lépe chránit údaje a informace o uživatelích. Patří mezi ně:

  • spuštění nového centra ochrany osobních údajů a aktualizovaných Zásad ochrany osobních údajů, které mají uživatelům pomoci lépe porozumět možnostem kontroly nad tím, jak jsou jejich data v aplikacích Meta používána,
  • výchozí nastavení soukromí dospívajících uživatelů na Facebooku a Instagramu,
  • zavedení nových iniciativ s cílem poskytnout větší ochranu v rámci vytváření imerzivnějších zážitků v metaverzu,
  • další omezení možností cílení reklamy pro dospívající uživatele.

V rámci Dne ochrany osobních údajů vás Meta vyzve, abyste provedli kontrolu nastavení soukromí a ochrany osobních údajů, kde vás seznámí s různými prvky, jež můžete spravovat.

Ať už upravujete nastavení publika nebo nastavujete dvoufaktorové ověřování, vždy se vyplatí svá nastavení pravidelně kontrolovat. Nyní si také můžete nastavit opakované připomenutí kontroly soukromí. Meta vás pak automaticky upozorní, že máte kontrolu použít.

Zdroj: Meta

Podrobnosti se dozvíte na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře