Meta zpřístupní Historii odkazů všem uživatelům

3. 1. 2024Novinky

Meta oznámila, že zpřístupní funkcionalitu Historie odkazů všem uživatelům. Tuto možnost zaváděla ve vybraných regionech již v předchozích měsících a nyní potvrdila, že nový archiv bude brzy k dispozici globálně.

Pokud jste se nedávno přihlásili na Facebook, možná se vám zobrazilo pop-up okno, které informuje o nové funkcionalitě. Historie odkazů vám umožní snadno najít odkazy, se kterými jste v aplikaci interagovali.

Funkcionalitu si můžete kdykoliv zapnout, anebo ji naopak vypnout. Odkazy můžete z historie také kdykoliv odstranit.

Jakmile je funkce aktivní, všechny odkazy, na které jste kliknuli v rámci aplikace Facebooku a které jste navštívili v mobilním prohlížeči Facebooku, se tu budou ukládat po dobu 30 dnů.

Meta také upozorňuje, že všechny odkazy, které jste navštívili prostřednictvím soukromých chatů v aplikaci Messengeru, se do Historie odkazů neukládají.

Na podobném principu funguje funkcionalita Nedávná aktivita související s reklamou, která sleduje a uchovává reklamy, na něž jste reagovali.

Novinka Facebooku nabízí další prostředek, jak může sledovat zájmy a aktivitu uživatelů. Díky tomu vám může v aplikaci zobrazovat relevantnější reklamy.

Historie odkazů bude k dispozici na zařízeních se systémy Android a iOS. Na desktopu prozatím dostupná nebude.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře