Nástroj Clear History je dostupný globálně

31. 1. 2020Novinky

Téměř po dvou letech, kdy ho Facebook představil, se nástroj pro mazání historie a ukládání dat otevřel všem uživatelům. Clear History je nyní dostupný globálně.

Nástroj Clear History představil Facebook v roce 2018 na konferenci F8. Umožňuje zobrazit a vymazat informace o aktivitě od firem a organizací, které navštěvujete mimo Facebook. Tato data jsou s Facebookem propojená a ten je využívá mimo jiné pro cílení reklam.

Nástroj najdete v nastavení pod možností Vaše informace na Facebooku a následně Aktivita mimo Facebook.

„Mimofacebooková“ aktivita představuje všechno, co webové stránky a firmy sdílí s Facebookem na základě vašich interakcí, které provedete na těchto stránkách nebo v aplikacích. Více se můžete dozvědět v nápovědě Facebooku.

Kromě vymazání historie zahrnuje nový nástroj také možnost zkontrolovat informace podle kategorií, stáhnout je nebo zvolit, jak by se měla vaše aktivita mimo Facebook v budoucnu spravovat.

Nástroj představuje podle Facebooku novou úroveň transparentnosti a kontroly. Na druhou stranu ovšem znamená pokles efektivity reklam. Přečtěte si, co můžete od nástroje konkrétně očekávat.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře