Oculus Quest a jeho revoluční novinka

17. 1. 2020Novinky

O tom, že bude možné zapojit ruce i prsty do VR, informoval Oculus již na podzim minulého roku. Nyní přidává do svého zařízení Oculus Quest bezplatnou aktualizaci a pokud budete využívat verzi v12, můžete ovládat menu pomocí svých rukou, aniž byste museli mít ovladač nebo externí senzor. Druhou novinkou je, že společnost Adobe kupuje od Oculusu 3D modelovací VR program Medium.

Oculus Quest je zařízení headsetu pro virtuální realitu, které vytvořila divize Facebooku Oculus VR a je k dispozici od jara 2019. Mark Zuckerberg na podzim uvedl, že Oculus Quest je mezi uživateli velmi populární.

Umožňuje totiž realisticky snímat jejich ruce, což je jednou z revolučních novinek ve světě VR. Vývoj nebyl snadný, ale tým Facebooku přišel s novou metodou, jak pracovat s algoritmy a jak zachytit pozici prstů pomocí kamer, které jsou součástí zařízení. Systém určí polohu vaší hlavy a vytvoří 3D body na základě prstů.

Další novinkou je, že Oculus prodal společnosti Adobe svůj 3D modelovací program virtuální reality nesoucí název Medium. Oculus ho uvedl na trh v roce 2016 a uživatelé pomocí něj mohou vytvářet své vlastní 3D modely v prostředí virtuální reality. V programu lze modelovat, malovat, vyřezávat, ale i simulovat akci.

S jakými novinkami přijde Adobe v tomto ohledu v roce 2020, není zatím jasné. Oculus ale věří, že dojde k výraznému rozšíření a rozvoji nástroje.

https://youtu.be/W0m108jywd8

Pokud vás oblast VR technologií zajímá, přečtěte si náš článek o dalších Facebook produktech.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře