Odkazy v Instagram Stories jsou dostupné pro všechny

2. 11. 2021Novinky

Vítaná zpráva pro všechny firmy i uživatele na Instagramu. Sociální síť totiž oznámila, že odkazy ve Stories jsou už nyní dostupné všem profilům, nejen těm s více než 10 tisíci sledujícími nebo ověřeným účtům.

O novince hovořil Instagram letos v červnu, v srpnu pak odstranil možnost swajpování, které dosud představovalo jedinou možnost, jak přivést uživatele z příběhů na weby třetích stran. Na základě zpětné vazby od „běžných“ uživatelů a menších profilů, které také dlouhodobě volají po možnosti odkazovat na web, se nyní rozhodl aktualizaci spustit globálně.

Všechny profily tak získávají přístup ke speciální samolepce s odkazem. Když na ni uživatelé ve vašem příběhu kliknou, dostanou se na webové stránky, které do ní vložíte. Samolepku najdete mezi ostatními funkcionalitami, které Stories nabízí. Vybrat si můžete barvu, která se k vašemu obsahu hodí, a umístit ji můžete na libovolné místo vašeho příběhu.

Firmám se tak otevírá ještě větší potenciál Stories jako komunikačního nástroje a nástroje, který má schopnost zvýšit engagement i návštěvnost webových stránek.

Podrobnosti se dozvíte na blogu Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře