V IGTV můžete nově tvořit série videí a zasílat uživatelům upozornění na nové epizody

6. 11. 2019Novinky

Instagram přidává nové funkce do IGTV, které usnadní tvůrcům vytvářet, sdílet a kategorizovat video seriály na platformě. Navíc bude možné zasílat fanouškům oznámení o vydání nového dílu.

Proces vytváření takzvaných Series (video sérií) je velmi jednoduchý. V prostředí Instagramu kliknete na ikonku IGTV, symbol + a z vaší galerie vyberete video. Další dva kroky ořezání a zvolení úvodní fotografie provedete standardním způsobem, jak jste zvyklí u klasických videí.

Až se dostanete na volby, kde vyplňujete název a popis videa, jako třetí položka se tu zobrazí IGTV Series a možnost Přidat do série. Následně vás IGTV vyzve, abyste vytvořili novou sérii nebo video přidali do již existující. Video můžete v případě nutnosti ze série odebrat.

Zdroj: Instagram

Pokud budete mít větší počet sérií, můžete si pro ně vytvořit i zvláštní kategorie. Když uživatel navštíví váš IGTV kanál, bude se díky tomu ve vašem video obsahu lépe orientovat. U každé série se může rovněž přihlásit k odběru a při vydání nového dílu obdrží upozornění na novou epizodu.

https://twitter.com/instagram/status/1186696598622834688

Novinou je i to, že u každého videa se objeví název série. V momentě, kdy se uživatel dodívá na jeden z dílů, IGTV mu automaticky nabídne další epizodu ke zhlédnutí.

Funkci by měli mít postupně k dispozici všichni uživatelé, Instagram potvrdil její zavádění. Pokud nevíte, jak s IGTV pracovat, přečtěte si článek Jak na IGTV a Tipy pro úspěšný IGTV kanál.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře