WhatsApp přidává podporu HD obrázků, vylepšené funkce a integraci zpráv třetích stran

13. 9. 2023Novinky

Aplikace WhatsApp přichází s několika aktualizacemi. Nově začne podporovat fotografie ve vysokém rozlišení. K dispozici je také nová desktopová verze pro Mac, která přináší dokonalejší funkcionality. A nakonec WhatsApp vyvíjí integraci zpráv třetích stran v souladu s pravidly EU.

HD obrázky

WhatsApp umožní další způsob sdílení obrázků a fotografií ve zprávách. Uživatelé si tak nyní mohou vybrat, jestli nahrají fotky v běžné kvalitě nebo v kvalitě HD. Pokud již máte tuto možnost k dispozici, na nahraných vizuálech se zobrazí logo HD. Díky němu poznáte, jak se nahrané obrázky zobrazí. Příjemci zpráv pak uvidí na obrázcích malou ikonu HD.

Jedná se o šikovnou akualizaci, která by mohla výrazně zlepšit uživatelský zážitek. Meta bude novinku zavádět v následujících týdnech, a to v systémech Android, iOS i na webu. Meta rovněž oznámila, že pracuje na podpoře HD videa, což by mohlo být ještě významnějším doplňkem.

Vylepšené funkce

Meta také spustila aktualizovanou desktopovou verzi WhatsApp pro uživatele zařízení s operačním systémem Mac. Ta obsahuje většinu stejných prvků jako aplikace WhatsApp pro Windows, kterou Meta spustila loni v srpnu.

Hlavní novinkou je rozšíření skupinových videohovorů, kdy můžete nově volat až s 8 lidmi najednou. Pomocí hlasových hovorů se pak můžete spojit až s 32 účastníky. Dále se můžete ke skupinovému hovoru připojit po jeho zahájení, můžete si zobrazit historii hovorů a nastavit si, zda chcete dostávat oznámení o příchozích hovorech, i když je aplikace zavřená.

Meta také upravila aplikaci tak, aby odpovídala prostředí, které uživatelé Maců dobře znají. Díky tomu se v ní rychleji zorientujete a na velké obrazovce zvládnete více práce.

Zdroj: Meta

WhatsApp také rozšiřuje možnosti videa. Chce se tím přizpůsobit vyvíjejícímu se chování uživatelů a poskytnout přesvědčivější a poutavější zážitek z připojení. WhatsApp například nedávno přidal sdílení obrazovky pro videohovory a videozprávy, čímž navázal na základní funkce pro zasílání zpráv.

Nová aplikace pro Mac obsahuje i vylepšenou možnost sdílení souborů. Ty jednoduše přetáhnete do chatu. K dispozici je také aktualizované zobrazení historie chatu a další funkce. Každá z nich je přitom chráněna standardním koncovým šifrováním.

Aktualizovanou aplikaci WhatsApp pro Mac si můžete stáhnout z webu WhatsApp.com nebo App Store. Podrobnosti o novinkách se dozvíte na blogu WhatsAppu.

Integrace zpráv třetích stran

WhatsApp v současnosti vyvíjí i novou sekci Chaty třetích stran, která umožní uživatelům jiných chatovacích aplikací posílat zprávy uživatelům WhatsAppu. V nové sekci si pak můžete tyto zprávy prohlížet a reagovat na ně.

Tato změna je v souladu se zákonem EU o digitálních trzích. Podle něj musí aplikace s významnou kontrolou nad trhem v určitých specifických situacích umožnit třetím stranám vzájemnou spolupráci s vlastními službami. Pro WhatsApp to znamená, že musí umožnit určitou úroveň meziplatformního přístupu k ostatním poskytovatelům zpráv, čímž se z ní stane univerzálnější komunikační aplikace.

Meta však již dlouho pracuje na vlastním procesu meziplatformní interoperability, který nakonec umožní uživatelům aplikací Messenger, Instagram Direct a WhatsApp přijímat zprávy odeslané z kterékoliv platformy.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře