Instagram testuje nový feed, který zvýší zapojení uživatelů

4. 4. 2023Novinky

Instagram testuje novou funkcionalitu, která umožní zobrazit společný kanál s obsahem z účtů, které uživatelé sledují společně se svými přáteli. Chce tím zvýšit zapojení uživatelů na platformě.

Instagram nabídne novou příležitost pro společné objevování obsahu. Díky tomu vznikne nový feed s obsahem, na který jste společně s konkrétním dalším účtem zareagovali. Najdete tu také obsah z profilů, které oba sledujete.

Instagram tak poskytne více možností, jak se dostat k tématům, která vás zajímají. Očekává od toho, že se tím zvýší interakce a zájem o obsah, o kterém by uživatelé zřejmě jinak nevěděli.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Instagram se tím opět snaží najít další způsob, jak se opřít o současný trend soukromého sdílení obsahu. A protože lidé nyní sdílejí méně příspěvků v hlavním kanálu, snaží se Instagram vytvořit alternativní prostor, kde mohou tyto aktivity probíhat.

Minulý týden přidal v tomto duchu funkcionalitu Collaborative Collections, která umožňuje ukládat příspěvky do soukromé chatovací skupiny. A začátkem měsíce spustil Channels, což je proces vysílání založený na chatu.

Aktuální novinka by mohla přinést další příležitost pro zapojení v podobě, která odpovídá současnému používání Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře