Facebook testuje ve skupinách upozornění na klíčová slova

25. 12. 2018Komunity NovinkyNovinky

Správci a moderátoři Facebook skupin dostanou nový nástroj. Sociální síť je začne upozorňovat na to, když se v příspěvcích nebo komentářích objeví určité klíčové slovo. Tím chce pomoci držet větší kontrolu nad obsahem a vyčistit ho například od nepřiměřených vulgarit.

Facebook skupiny jsou čím dál populárnější, proto se je Facebook snaží všemožně zdokonalovat. Naposledy je například obohatil o Stories. Kvůli tomu, že skupiny rostou, je pro jejich správce a moderátory ale stále obtížnější je spravovat a udržet jejich obsah na uzdě.

S tím se jim teď rozhodl Facebook pomoci. Začal pracovat na novém nástroji, který je upozorní, pokud by některý z členů použil určité slovo, frázi nebo jméno.

Funkcionalita má název „Keyword Alerts“ a podle všeho bude velmi užitečná pro početné skupiny a především pro ty, jejichž členové nerespektují pravidla.

Podobnou aktivitu začal Facebook testovat nedávno i v rámci timeline na profilech uživatelů.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře