Facebook ukončí premiéry videí

29. 6. 2022Novinky

Meta upozornila, že brzy ukončí možnost komunitního sledování videí a plánování video příspěvků pomocí funkce Premieres. Tento nástroj přestane být dostupný od 22. srpna.

Pokud bude chtít naplánovat nadcházející vysílání videa, budete muset místo toho použít běžné plánování příspěvků.

Variantou je také naplánovat živé vysílání v rámci Live Produceru. I když to úplně nekopíruje to, k čemu byly premiéry vytvořeny.

Zdroj: Matt Navarra

Facebook spustil nástroj Premieres v roce 2018, aby umožnil stránkám vysílat předem nahraný obsah prostřednictvím služby Facebook Live – videa však byla označena jako Premiere, nikoliv jako obvyklé Live.

Zdroj: Social Media Today

Když naplánujete premiéru, na vaši stránku se automaticky přidá příspěvek s oznámením a diváci mohou lajkovat, sdílet a komentovat vaše připravované video. Uživatelé se také mohou přihlásit k odběru a dostávat upozornění. Během premiéry se vaše video vysílá živě a i tady na něj mohou diváci v reálném čase reagovat. Na rozdíl od běžného živého vysílání nemusí být během vysílání premiéry přítomen správce stránky.

Myšlenka premiér byla taková, že tento formát umožní fanouškům sledovat video a zapojovat se do něj v komunitnější atmosféře. Jedná se tedy o živé vysílání předem nahraného videa, které maximalizuje engagement.

Důvod, proč Meta tuto možnost odstraňuje, není úplně jasný. Vypadá to ale, že pracuje na tom, aby podobné premiéry videí byly k dispozici jako placené události.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře