Facebook umožní přidat manažera komunity k moderování živých přenosů

4. 7. 2022Novinky

Nástroj Facebook Live nyní umožní přidělit manažera komunity, který bude moderovat komentáře a další reakce během živých přenosů. To usnadní práci tvůrcům vysílání.

Tato možnost je už nějakou dobu k dispozici pro vysílání na Facebooku v oblasti gamingu a v březnu ji Meta přidala i na Instagram. Nyní získáte stejnou možnost i ve vysílání Facebook Live.

Do rukou se vám tak dostane další nástroj, jak spravovat reakce v živém vysílání integrovanějším a dynamičtějším způsobem. Moderátora můžete přidělit prostřednictvím funkce v aplikaci.

Moderátora můžete do svých živých vysílání samozřejmě přidat už delší dobu – například vybraného přítele nebo kolegu. Nová možnost však přidává do procesu systematický a koordinovaný aspekt, který rozšíří vaše možnosti řízení.

Manažeři komunity budou moderovat prostřednictvím svých osobních profilů. Mohou si zapnout štítek moderátora komunity, který je viditelný pro ostatní diváky. Moderovat streamy mohou bez přímých oprávnění nebo přístupu správce k vaší stránce. Mohou moderovat komentáře v chatu a zakazovat přístup lidem, kteří porušují zásady komunity.

S novinkou bude zřejmě nezbytné aktualizovat nastavení. Role s přístupem k úkolům na úrovni moderátora již nebudou moci provádět moderování live vysílání a budete muset pozvat jako manažery komunity.

Další informace o tom, jak přidat správce komunity, který bude moderovat vaše videa Facebook Live, najdete zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře