Instagram přidává do poznámek videa a nové typy odpovědí

18. 12. 2023Novinky

Instagram přidává do nástroje Notes několik nových prvků. Nově budou k dispozici krátká videa stejně jako možnost na poznámky odpovídat novými způsoby.

Video

O možnosti vkládat do poznámek videa, hovořil Instagram již na podzim. A nyní tuto funkcionalitu zavádí do praxe. Při vytváření poznámek tak budete moci nově zahrnout i dvousekundové video ve smyčce, které bude viditelné po dobu 24 hodin.

Instagram věří, že tím, že poznámky nabídnou možnost přidat animovaný prvek, by mohlo vzrůst zapojení uživatelů.

Příspěvek od @mosseri
Zobrazit v aplikaci Threads

Nové odpovědi

Stejnému účelu by mohla posloužit také druhá novinka. Instagram totiž přidává i nové způsoby, jak na poznámky reagovat. Nově na ně budete moci odpovídat prostřednictvím zvuku, fotografií, videí, GIFů a samolepek.

Zdroj: Social Media Today

Obě novinky by mohly zaujmout především mladší publikum, u kterých se poznámky těší největší oblibě. Meta zaznamenává, že dospívající uživatelé vytvářejí poznámky desetkrát častěji než starší uživatelé. Kromě toho více než 20 % poznámek vytvořených mladšími uživateli obdrží odpověď. Mladší věkové skupiny jsou také obecně více nakloněny krátkým videím.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře