Instagram Stories přestanou rozdělovat videa kratší než 60 sekund

26. 9. 2022Novinky

Instagram pokračuje v postupném slučování svých videoproduktů. V rámci toho oznámil, že videa ve Stories, která jsou kratší než 60 sekund, již nebude v aplikaci rozdělovat na 15sekundové úseky.

Instagram tuto aktualizaci testoval s vybranými uživateli v průběhu minulého roku a nyní ji zavádí globálně.

V aplikaci se vám nyní zobrazí upozornění, že vaše videa ve Stories už nebudou rozdělena na kratší segmenty, takže jejich sledování bude plynulejší.

Dlouhodobým cílem Instagramu je sjednotit veškerá videa a přiblížit se současným trendům zapojení uživatelů. V souvislosti s tím se například loni vzdal formátu IGTV, letos v červenci zase oznámil, že všechna videa kratší než 15 minut se budou automaticky vkládat jako Reels.

Instagram tím chce zjednodušit aplikaci a v ideálním případě také pomoci maximalizovat engagement tím, že veškerý videoobsah bude ve všech formátech dostupný na více místech, kde uživatelé komunikují.

Tím, že Instagram přesune svůj videoobsah do jednotnějšího formátu, získá větší množství videí, která bude moci vkládat do uživatelských kanálů. Což se stále více snaží dělat prostřednictvím doporučování obsahu, které definuje umělá inteligence. Díky tomu se nebude muset omezovat pouze na nejnovější příspěvky od lidí a profilů, které uživatelé sledují, ale naservíruje jim rovněž obsah od dalších tvůrců a firem, který je může zajímat.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře