Instagram testuje nové nástroje generativní AI

31. 7. 2023Novinky

Instagram začal experimentovat s vývojem dalších prvků generativní umělé inteligence. Meta chce tuto technologii postupně integrovat do všech svých produktů.

Meta v posledním roce zaznamenala několik průlomů v oblasti generativní umělé inteligence. Mezi nimi bylo například použití generativní AI v reklamách na Facebooku a Instagramu.

Nyní chce tuto technologii posunout a využít ji pro další účely. Proto na Instagramu vyvíjí nové kreativní nástroje umělé inteligence pro běžné uživatele. Ty by se měly brzy objevit v kanálu příspěvků. Patří mezi ně:

Tvorba nálepek

Instagram pracuje na novém nástroji pro generativní AI tvorbu nálepek, které by bylo možné použít v příspěvcích a ve Stories. Tento nástroj by umožnil vytvářet vlastní grafiku na základě textových podnětů.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Nástroje pro vizuální úpravy

Instagram se také snaží zavést nástroje, které by v rámci procesu tvorby umožnily odstraňovat nebo nahrazovat prvky v nahraných obrázcích. V současné době se jedná o dva elementy.

Prvním je „AI štětec“, s nímž můžete nahradit části obrázku pomocí umělé inteligence a vyplnit mezery. Druhým je „restyle“, prostřednictvím kterého budete moci znovu vytvořit části obrázku pomocí textových pokynů.

Pokud tedy například chcete jiné pozadí obrázku, můžete přidat popis prostředí, které preferujete, a zároveň budete moci nahradit konkrétní prvky alternativami vytvořenými umělou inteligencí.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Chatbot

Instagram experimentuje také s AI chatbotem. Ten představuje nové konverzační uživatelské rozhraní zabudované do přímých zpráv. Tento nástroj by bylo možné „vyvolat“ i v rámci běžných vláken DM, a to skrze zadání @ai do chatovacího pole. Ptát se a získávat odpovědi byste tak mohli přímo v rámci streamu.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Shrnutí zprávy

Nechcete se obtěžovat čtením celých zpráv, které vám na Instagramu někdo poslal? Instagram testuje nástroj, který by shrnul přijaté zprávy, a ušetřil vám tak čas. S větším počtem interakcí na Instagramu, které přecházejí do DM, by se tento nástroj mohl velmi hodit.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Štítky

Kromě nástrojů pro tvorbu chce Instagram také zvýšit transparentnost obsahu generovaného umělou inteligencí pomocí nových štítků, které by vysvětlovaly, kdy byl obrázek pomocí AI vytvořen.

Obsah by byl tímto způsobem označen, pokud by vizuál vytvořily generativní nástroje umělé inteligence Mety. Meta bude také vyzývat tvůrce, aby tuto značku přidávali na příspěvky, které nahrávají z jiných nástrojů.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Instagram zatím neuvedl, kdy se tyto nástroje v aplikaci objeví. Ale vzhledem k rozšíření AI v poslední době lze očekávat, že brzy začlení ještě další funkce umělé inteligence.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře