Instagram testuje nového chatbota s umělou inteligencí

6. 6. 2023Novinky

Instagram vyvíjí novou možnost chatu s umělou inteligencí v přímých zprávách. Ta by umožnila klást otázky AI systému v rámci jakéhokoliv vlákna chatu.

Meta v současné době vyvíjí různé nové nástroje generativní umělé inteligence pro Facebook, Instagram a WhatsApp. Ty jsou navrženy tak, aby využívaly nových trendů v používání aplikací.

Známé jsou již nástroje, které pomáhají vytvářet reklamy na Facebooku, samolepky na Instagramu nebo Stories na Facebooku. A nyní Meta testuje AI chatbota na Instagramu.

Funguje to tak, že po zadání @ai do chatovacího pole vás Instagram přesměruje na chatbota s umělou inteligencí, který bude kdykoliv k dispozici pro zodpovězení vašich otázek. AI bot pak zapojí odpovědi do probíhající diskuse.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Novinka by mohla mít vliv hned ve dvou klíčových oblastech.

Tento trend se jednak slučuje s chováním uživatelů v posledních měsících, kdy se stále více odklánějí od veřejného publikování obsahu ve feedu a Stories a namísto toho se přesouvají do DM. V této oblasti Meta hledá nové příležitosti, jak je tu udržet a ještě více zapojit.

Ve druhém případě se jedná o další vývoj generativní umělé inteligence a její integrace do sociálních sítí Mety. Ta se chce v krátkodobém horizontu zaměřit na vytváření kreativních a expresivních nástrojů, v dlouhodobém horizontu pak na vývoj AI person, které budou uživatelům pomáhat různými způsoby.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře