Instagram testuje sbírky na profilech

5. 1. 2024Novinky

Instagram se chystá rozšířit nástroj Collections. Uživatelé budou moci sdílet sbírky příspěvků také na svém osobním profilu.

Možnost veřejných sbírek na Instagramu by byla dostupná prostřednictvím osobního profilu, který by si pak v aplikaci mohl prohlédnout kdokoliv. Cílem je, aby bylo možné ukázat vaše klíčové zájmy, což by ostatním uživatelům mohlo pomoci při rozhodování, zda vás sledovat, nebo ne.

V podstatě se jedná o rozšíření nástroje Collaborative Collections, který Instagram spustil v březnu a který umožňuje zahájit soukromou skupinovou diskusi na základě příspěvku, přičemž přidávat obsah do ní mohou všichni uživatelé chatu.

Novinka, která se týká osobních profilů, je ovšem více zaměřena na jednotlivce, nikoliv na skupinový chat. Instagram ji vyvíjí už od září, kdy experimentuje s různými variantami zveřejňování příspěvků.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Zajímavá příležitost by to mohla být také pro firmy, kterým by se tím objevil nový prostor pro prezentaci produktů a služeb.

O tom, kdy se nové kolekce zavedou do praxe, Instagram zatím neinformoval.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře