Instagram testuje zcela novou podobu feedu

28. 3. 2022Novinky

Trendy v používání aplikace se mění, a Instagram proto s touto změnou počítá již delší dobu. A nyní je o krok blíž k realitě. Sociální síť totiž začala testovat nový, plně integrovaný hlavní kanál příspěvků, který by se zbavil horního panelu Stories a veškerý obsah by prezentoval v imersivním full-screen rozhraní.

Nový feed Instagramu by soustředil běžné příspěvky, Stories i Reels do jednoho jediného toku. Stories by se objevily v liště s rámečkem ve spodní části zobrazení, která by naznačovala, že můžete přejet prstem doleva a zobrazit další příběhy. Videa by místo toho měla lištu s ukazatelem průběhu klipu.

Instagram věří, že se jedná o intuitivnější, logičtější a zároveň poutavější a návykovější způsob prezentace obsahu, který by odpovídal tomu, jak jsou uživatelé nyní zvyklí používat různé další obsahové platformy.

Aktualizace by také vylepšila fungování algoritmů. Obsah by se zobrazoval na základě vaší reakce na každý konkrétní příspěvek. To je rozdíl oproti současnému formátu, kdy Instagram prezentuje obsah různými způsoby a často zobrazuje více než jeden příspěvek na obrazovce najednou.

Novinka je zatím v rané fázi testování a ještě není jasné, kdy ji Instagram pustí do světa.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře