Instagram vylepšuje možnosti kontroly přímých zpráv

8. 8. 2023Novinky

Instagram rozšiřuje přístup k novým možnostem kontroly přímých zpráv (DM). Ty mají uživatelům pomoci vyhnout se nežádoucím kontaktům a zprávám, zejména v podobě obrázků a videí, které nechtějí dostávat.

Novinku začal Instagram poprvé testovat v červnu a nyní ji postupně zavádí do praxe. Znamená to, že na vašem profilu od teď omezí DM od uživatelů, se kterými nejste v aplikaci propojeni.

Tyto zprávy se budou nově zobrazovat jako textové pozvánky, které příjemce nejdříve bude muset přijmout, než s ním budou smět navázat další kontakt. Každému uživateli přitom bude možné poslat pouze jednu pozvánku.

Díky tomu se můžete vyhnout botům a spammerům, kteří v žádostech o DM posílají urážlivé či jinak obtěžující zprávy, obrázky a videa ve snaze získat větší pozornost ve streamu.

Touto novinkou vychází Instagram ze zpětné vazby uživatelů, kteří se chtějí na sociální síti cítit bezpečněji. Navíc v současnosti ještě více nabývá na významu, neboť stále větší množství uživatelů se přesouvá z veřejného feedu do soukromých zpráv. Tohoto trendu chce Instagram využít.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře