Instagram vyvíjí novou nákupní aplikaci

5. 9. 2018Novinky

Instagram chystá novou samostatnou aplikaci zaměřenou na online nakupování. Ta představuje zatím nejvýraznější posun sociální sítě k e-commerce.

Aplikace umožní uživatelům brouzdat v kolekcích produktů, které obchody nabízí. Pokud vás některý produkt zaujme, můžete si ho prostřednictvím aplikace rovnou zakoupit.

Instagram využívá přes 25 milionů firem, 2 miliony společností z nich pak na platformě aktivně inzerují. Proto sociální síť usoudila, že má potenciál stát se jedničkou na e-commerce trhu, a postupně k tomu směřuje díky řadě nástrojů. Už teď na Instagramu fungují prodejní příspěvky nebo shopping tagy ve Stories.

Samostatná aplikace z dílny Instagramu přitom také není ničím neobvyklým. Instagram má s nimi zkušenosti, jak dokazuje například aplikace IGTV.

Kdy má být aplikace spuštěná, ještě není jasné. Je zatím ve fázi vývoje.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře