Instagram začíná spouštět skupinové Stories

20. 12. 2019Novinky

V říjnu letošního roku jsme vás informovali, že Instagram začal testovat skupinové Stories. Zkušební období proběhlo bez problémů a v těchto dnech se bude postupně všem uživatelům objevovat nová volba skupinových příběhů.

Nová funkce umožní sdílet soukromé Stories v rámci menších skupin, které si vytvoříte. Použití je vhodné pro komunikaci událostí, jako jsou například narozeninové oslavy, svatby, konference a týmová setkání, nebo jiných tematických konverzací. Jedná se o nástroj, který by měl podpořit interakce mezi uživateli, zpříjemnit jim komunikaci a přinést do ní více zábavy.

Pro skupinové příběhy musíte nejdříve definovat okruh uživatelů přes tlačítko Vytvořit novou skupinu, se kterým můžete poté Stories sdílet.

Zdroj: Twitter @cuteek

Instagram se rozhodl skupinové Stories zařadit, jelikož jsou tu příběhy populárnější než na Facebooku. Navíc interní statistiky ukázaly růst oblíbenosti soukromých zpráv, kterým se skupinové Stories svojí povahou přibližují. Obsah totiž nesdílíte s celým listem svých followerů, ale pouze s vybranými účty.

Zdroj: Twitter Jane Manchun Wong

Skupinové Stories na Instagramu se podobají také skupinovým příběhům na Facebooku, které platforma uvedla v říjnu loňského roku, ale rok poté je zcela zrušila. Je tedy otázka, zda na Instagramu budou mít větší úspěch.

Zdroj: Socialmediatoday
Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře