Jak sdílet Instagram Stories

18. 2. 2020Návody

Správa Instagramu teď už není jen o pravidelném obsahu ve feedu, ale platí, že kdo netvoří Stories, jako by nebyl. Kromě vlastního obsahu můžete zařadit do strategie i sdílení příběhů z jiných profilů – od vašich partnerů, followerů nebo z jiných účtů, které označily váš profil. Funkcionalita příběhů umožňuje také šíření vlastních Stories, které můžete posílat vašim followerům nebo vybraným seznamům přátel. Možností, jak sdílet Stories, je mnoho a my si ukážeme nejdůležitější z nich.

Sdílení Stories jiného účtu do vašich Stories

Na začátek je třeba podotknout, že obsah vašich Stories by neměl být založený pouze na sdílení obsahu jiných účtů. Nosným pilířem by měly být vaše vlastní příběhy. Občasná kombinace obou typů obsahů (vašeho i sdíleného) však může zpestřit aktivitu vašeho účtu, mít přínos pro vaši strategii, a to v mnoha ohledech:

  • Pokud prodáváte produkty nebo služby a vaši spokojení zákazníci vás v příspěvku nebo příběhu označí, můžete jejich obsah sdílet do vašich Stories. Vaše publikum tak uvidí, že máte spokojené klienty. Tento obsah pro vás může být kladnou referencí. Více o tomto tématu si můžete přečíst v našem článku o User-Generated Contentu.
  • V případě, že spolupracujete s významnými partnery, pořádáte s nimi akce a podílíte se na společných projektech, sdílení jejich obsahu do vašich Stories může být opět dobrým zpestřením. Že je tato strategie zajímavá, dokazuje i novinka Spolupráce na příběhu, kterou Facebook začal testovat minulý rok.

Platí zde důležité pravidlo: sdílet můžete jen Stories, ve kterých vás účet otaggoval. Po označení dostanete oznámení do Direct Message a objeví se vám volba Přidejte si to do příběhu.

I účet, který vás ve Stories označil, obdrží od Instagramu zprávu, pokud jeho příběh přesdílíte.

Sdílení cizích Stories do zpráv

Stories ostatních účtů můžete posílat vašim kontaktům prostřednictvím Direct Message. Stačí kliknout dole v příběhu na symbol vlaštovky, vybrat daný kontakt a odeslat. Ke Stories můžete příjemci přidat i vlastní zprávu. Poslaný příběh pomocí zprávy se bude chovat jako ostatní příspěvky, které sdílíte v Direct Message.

V nastavení Stories si musí ale každý uživatel Povolit sdílení ve zprávě. Je tu také možné zapnout si sdílení vašich příběhů do příběhů ostatních (viz první bod tohoto článku) nebo sdílení do Facebook Stories (viz níže).

Sdílení Stories ostatními kanály

Vaše i cizí Stories lze také sdílet s ostatními přes jiné služby – WhatsApp, SMS zprávy, Facebook, Messenger, Gmail, Bluetooth a podobně. Tuto možnost naleznete dole v cizích příbězích v políčku pro odpověď, pod třemi tečkami. U vlastních Storie potom pod třemi tečkami vpravo dole, pod volbou Sdílet… Ve většině případů se Stories odešle ve formě odkazu. Tímto způsobem taktéž nasdílíte příběhy skrze Instagram Direct Message.

Sdílení vašich Stories s vybranými přáteli

Na Instagramu si můžete vytvořit speciální seznam vybraných přátel, kterému můžete sdílet vaše příběhy.

Sdílení vašich Stories jako příspěvku

Na Instagramu je možné sdílet příspěvek do Stories, ale můžete udělat také opačný proces a sdílet svůj vlastní příběh do vašeho kanálu příspěvků. Otevřete si příběh, klikněte na tři tečky Další a ze seznamu možností vyberte Sdílet jako příspěvek.

Sdílení vašich Stories do Facebook Stories

Váš instagramový příběh můžete sdílet i do vašich Stories na Facebooku. Stačí si tuto možnost zapnout v nastavení příběhů a obsah se vám tam bude automaticky publikovat.

Možností, jak pracovat se sdílením Stories, jak obohatit obsah vašeho Instagramu a jak zvýšit návštěvnost vašich příběhů, je mnoho. Nechte se inspirovat i naším článkem, jak na úspěšné Instagram Stories.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře