Meta testuje API pro Threads

29. 12. 2023Novinky

Meta se pustila do další fáze vývoje rozhraní API, které umožní publikování příspěvků v aplikaci Threads z platforem třetích stran. K dispozici brzy bude plánování a další funkce pro správu obsahu.

Rozhraní API pro Threads je již v ostrém testu, takže se blíží jeho spuštění. Meta se nyní snaží rozšířit testování na partnerské a nezávislé vývojáře, aby jej mohli dále zkoumat a rozšiřovat jeho stávající možnosti.

Rozhraní API by prozatím umožňovalo pouze publikovat a plánovat příspěvky. Prozatím by nebyla k dispozici analýza ani další typy přehledů. I tak by to ale znamenalo velkou pomoc pro všechny, kdo se o správu sociálních sítí starají

Meta se do Threads také snaží integrovat rozhraní API ActivityPub, což usnadní otevřenější propojení, ale v této fázi zatím tuto možnost dále nerozvíjí.

Spuštění API pro Threads dává velký smysl, neboť aplikace má za sebou velký rok, kdy v rekordním čase dosáhla 100 milionů registrací a několik měsíců po spuštění 100 milionů aktivních uživatelů měsíčně. Momentálně je aplikace dostupná také v Evropě, která rovněž přispěla obrovským počtem aktivních uživatelů. Velká část tohoto úspěchu se dostavila díky propojení s Instagramem a masivnímu rozšíření, které může Meta zajistit prostřednictvím propagace Threads na Facebooku a Instagramu. I firmy začaly Threads využívat ve velkém a dostupnost API by v tomto ohledu byla velkou pomocí.

Podrobnosti se dozvíte zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře