Meta zavádí nový proces AI, který má napodobit lidské vnímání obrázků

7. 12. 2023Novinky

Pokroky Mety v oblasti umělé inteligence jsou stále výraznější. Nejnovější projekt, který Meta představila, dokáže převést způsob, jakým lidský mozek vnímá vizuální podněty. Cílem je simulovat myšlení podobné lidskému.

Ve svém novém výzkumném dokumentu o umělé inteligenci Meta popisuje počáteční proces „dekódování mozku“, jehož cílem je simulovat činnost neuronů a pochopit, jak lidé myslí.

Tento systém umělé inteligence lze nasadit v reálném čase, aby z mozkové aktivity rekonstruoval obrazy, které mozek v každém okamžiku vnímá a zpracovává. To pomůže vědecké komunitě pochopit, jak jsou obrazy reprezentovány v mozku a následně využívány jako základ lidské inteligence.

Systém je tedy navržen tak, aby přemýšlel způsobem, jakým přemýšlí člověk, a přicházel tak s reakcemi, které se více podobají lidským. To je ideálním cílem Mety, která chce vytvořit lidský mozek v digitální podobě, a umožnit tím realističtější a poutavější zážitky, které kopíruje lidské reakce a aktivity.

Meta tímto projektem doplňuje řadu inovací z oblasti umělé inteligence, které již na sociálních sítích zavádí. Naposledy představila možnost vytvářet vlastní AI chatboty nebo nové AI nástroje pro dokonalejší tvorbu vizuálního obsahu či reklam. Zmíněný projekt by však měl mít přínos nejen v digitálním světě.

Podrobnosti si můžete přečíst na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře