Novinky v IGTV: propojení s Facebook Watch a změna délky videa

13. 9. 2019Novinky

Facebook neustále pracuje na propojení svých platforem, a proto nyní na Instagramu testuje možnost publikovat IGTV obsah ve Facebook Watch. Další novinky se týkají základních parametrů IGTV videí, kde došlo k úpravě minimální a maximální délky videa a kritérií pro nahrávání.

Při vkládání videa do IGTV se vám nyní nově zobrazí vedle možnosti zveřejnění náhledu videa v instagramovém feedě i možnost zveřejnit video na Facebooku ve Facebook Watch.

Pokud nemáte funkci k dispozici, nejste součástí testovacího vzorku.

IGTV zatím neslaví takový úspěch jako Facebook Watch a možnost publikovat IGTV videa ve Watch by mohla aplikaci pomoct zvýšit vizualizaci jejího obsahu.

IGTV obsahu se dotknou i další změny:

  • Bude možné vybrat oříznutí miniatury profilové fotografie na poměr 1:1.
  • Videa ve feedu bude možné upravit do poměru 5:4.
  • Minimální délka nahrávaného videa již není 15 sekund, ale 1 minuta.
  • Při nahrávání videa do IGTV z mobilního telefonu je maximální délka 15 minut, z webové aplikace 60 minut.
  • Instagram bude také automaticky předvyplňovat tagy v popisu videa na IGTV.

Pokud se chcete dozvědět více o IGTV, přečtěte si naše články Jak na IGTV kanál a Tipy pro úspěšný IGTV kanál.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře