Threads: DM, propojení s třetími stranami, nové uživatelské rozhraní

17. 4. 2024Novinky

Meta přichystala v aplikaci Threads několik novinek. K dispozici bude možnost zasílat zprávy, vyhledávání a sdílení GIFů ve webovém rozhraní, API pro platformy třetích stran, nový způsob vyjádření zájmu o konkrétní typ obsahu a další užitečné aktualizace.

Zprávy

V Threads bude brzy možné posílat soukromé zprávy. Některým uživatelům se již na profilu objevilo nové tlačítko Message, které vám umožní posílat zprávy.

Threads však zatím vlastní schránku nenabízí – zpráva adresátovi dorazí do inboxu Instagramu. I tak je novinka praktická, neboť umožňuje komunikovat z rozhraní aplikace.

Zdroj: Chris Messina

GIFy na webu

Threads přidává také nativní vyhledávání a publikování GIFů v desktopovém rozhraní aplikace. Jedná se o malou, ale zajímavou možnost, jak se kreativně vyjádřit a zaujmout pozornost uživatelů.

Aplikace třetích stran

Threads umožní uživatelům sdílet příspěvky se servery, které jsou kompatibilní s ActivityPub. Rozšířená integrace nyní umožní zobrazovat obsah v dalších decentralizovaných sociálních aplikacích a nástrojích, jako je například Mastodon a WordPress. Uživatelé těchto služeb budou moci sledovat příspěvky, lajkovat je a odpovídat na ně, aniž by museli mít v Threads účet.

V této počáteční fázi však existují určitá omezení. Prozatím je služba dostupná v USA, Kanadě a Japonsku. Dále uživatelé Threads nebudou vidět, kdo lajkoval jejich příspěvky ani žádné odpovědi těchto uživatelů. Rovněž některé typy příspěvků a obsahu nebudou zatím dostupné.

Podrobnosti najdete na blogu Mety.

Zdroj: Meta

Zájem o příspěvky

Threads testují také uživatelské rozhraní s možností bočního swajpnutí, které by indikovalo zájem o příspěvky zobrazené ve feedu. Pokud by uživatelé přejeli prstem doprava nebo doleva, mohli by tím určit, zda chtějí ve svém kanálu příspěvků vidět více nebo méně daného typu obsahu.

Novinka je zatím v počáteční testovací fázi a přístup k ní má jen omezený počet uživatelů. Ukázku najdete zde.

Zdroj: Meta

API

A nakonec Meta určila termín spuštění API pro Threads, které představila loni v prosinci. Nové API, které umožní plánování a zveřejňování příspěvků prostřednictvím platforem třetích stran, by mělo být plně zpřístupněno všem schváleným poskytovatelům již v červnu.

V souvislosti s tím Meta také zveřejnila dokumentaci, kterou k API připravila, a zároveň oznámila, že dalším prvkem, který bude součástí funkcí API, bude analýza příspěvků. Přehledy jsou totiž jednou z nejžádanějších funkcionalit, takže nyní bude možné sledovat klíčové metriky i na platformách třetích stran.

Podrobnosti o API pro Threads se dozvíte v nápovědě.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře