Aplikace Threads přidala nové funkcionality

16. 8. 2023Novinky

Přestože aplikace Threads není v EU ještě dostupná, hodí se vědět, jak se vyvíjí, co všechno umí a jaký potenciál může mít pro vaše podnikání, jakmile bude v evropském regionu k dispozici. Meta postupně přidává různá vylepšení a praktické nástroje, aby zvýšila angažovanost uživatelů.

Aplikaci Threads zaměřenou na krátké textové aktualizace spustila Meta letos v červenci a v rekordně krátkém čase zaznamenala 100 milionů registrací. Od té doby se její růst poněkud zpomalil (nyní má 122 milionů uživatelů), a to kvůli omezeným funkcím, klesajícímu zapojení, nedostatečné regionální dostupnosti a dalším příčinám.

Meta proto pracuje na všemožných vylepšeních, které by zvýšily zájem uživatelů o aplikaci. Dílčím úspěchem je například to, že se algoritmus Threads zlepšuje, což pomáhá opět zvyšovat angažovanost. Brzy by se také měly objevit klíčové novinky, jako je desktopová verze aplikace nebo vylepšené vyhledávání. Zároveň se zavádějí menší úpravy a změny, které postupně zlepšují uživatelskou zkušenost.

Mezi nimi je například nová sekce, ve které si lze zobrazit oblíbená vlákna, takže snáze můžete najít obsah, který vás dříve zaujal.

Zdroj: TechCrunch

Meta také zavedla nové možnosti správy oznámení.

Zdroj: Saadh Jawwadh

Dále se v aplikaci objevila nová možnost Odeslat na Instagram. Jak už název napovídá, funkcionalita umožňuje přímé sdílení vlákna do vašich zpráv na Instagramu. Možnosti přidat vlákno jako příspěvek ve feedu nebo Stories byly v aplikaci k dispozici již předtím.

Zdroj: Social Media Today

Aplikace Threads zavedla také vlastní alt-text, takže můžete k fotografiím přidávat popisy nebo upravovat automaticky generované značky ještě před odesláním.

Zdroj: Social Media Today

Na profilech rovněž přibylo nové tlačítko Zmínit, takže můžete snáze zmínit libovolný jiný účet ve svém příspěvku. To lze udělat také pomocí @ během tvorby příspěvku.

Zdroj: Social Media Today

Aplikace také nedávno přidala možnost seřadit seznam sledovaných (podle toho, koho jste sledovali jako prvního/posledního), spolu s novou sekcí v nastavení, kde si můžete zobrazit vlákna, která se vám líbí.

Zdroj: Social Media Today

Meta také podnikla další kroky k integraci služby ActivityPub s podporou odkazů rel=me, které nakonec umožní uživatelům ověřit svou identitu na jiných platformách, jež podporují protokoly fediverse.

Největší novinkou poslední doby je nový kanál Sledování. Ten je doplňkem hlavního feedu doporučeného a sledovaného obsahu Pro vás a umožní zobrazovat pouze obsah z profilů, které jste se rozhodli v aplikaci sledovat. Tento kanál bude zobrazovat obsah v chronologickém pořadí.

Zdroj: Social Media Today

Aplikace nabízí také automatické překlady příspěvků, a to na základě jazyka, ve kterém jsou napsány, a jazykového nastavení osoby, která si je prohlíží. Příspěvky budete moci překládat i do jiných jazyků – stačí klepnout na tlačítko překladu v pravém dolním rohu příspěvku.

Zdroj: Social Media Today

Meta přidala také nové možnosti třídění obsahu ve feedu s názvem Aktivita. Tato funkcionalita vám umožní filtrovat uvedené akce podle sledovaných, citací a opakovaných příspěvků. K dispozici je taktéž nové tlačítko Sledovat v seznamu sledovaných, které vám pomůže vytvořit kanál s novými hlasy.

A nakonec Meta přidala nový prvek pro sledování aktivity, takže můžete vidět úplný výpis příspěvků, které se vám líbily (v nabídce nastavení). Zároveň je zde možnost schválit všechny žádosti o sledování.

Podrobnosti o novinkách najdete na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře