Instagram dále testuje možnosti využití poznámek

2. 1. 2024Novinky

Instagram pokračuje v hledání dalšího uplatnění nástroje Notes. Jednak rozšiřuje stávající novinky a jednak přichází s novým umístěním poznámek ve videích Reels.

Instagram v současnosti dále testuje profilové poznámky, které, jak už název napovídá, umožní uživatelům přidávat poznámky do jejich profilu. Tyto poznámky by se zobrazovaly po dobu tří dnů. Zanechávat vzkazy na vaší zdi by mohly osoby, s nimiž se vzájemně sledujete.

Oproti původnímu záměru by se tato funkcionalita neměla nazývat Wonder Wall, jak Instagram uváděl dříve.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Instagram testuje i další místa, kam by bylo možné poznámku přidat. Novinka se objevuje u příspěvků ve feedu a nově také v Reels.

Zdroj: Ahmed Ghanem

Proč to všechno Instagram dělá, přestože se jedná spíše o menší funkcionalitu? Logiku to má.

Poznámky jsou totiž populární zejména mezi mladšími uživateli, kteří se do nich zapojují ve vysoké míře. U těchto uživatelů existuje dokonce 10x větší pravděpodobnost než u ostatních lidí, že poznámku vytvoří. Instagram tak věří, že se mu tímto zábavným a poutavým nástrojem podaří vyvolat větší zájem a zapojení v aplikaci.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře