Instagram testuje nové poznámky na profilech

5. 12. 2023Novinky

Vzhledem k tomu, že se nástroj Notes stal hitem aplikace, hledá Instagram další místa, kam by je mohl integrovat, a využil tak výhod, které tyto textové konverzační výzvy přinášejí. Nově by se měly objevit na profilech uživatelů.

Instagram novinku zatím nazývá jako Wonder Wall. Jedná se o speciální „zeď“, která bude přístupná přímo z vašeho hlavního profilu.

Zatím to také vypadá, že se bude jednat o samostatný nástroj, který nebude propojený s poznámkami ve schránce přímých zpráv. Přesto by měly nabízet stejnou nebo podobnou funkci, tedy možnost tvořit krátké textové výzvy, které se zobrazí sledujícím.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

O tom, že se jedná o funkcionalitu, která by mohla fungovat (především u mladšího publika), svědčí fakt, že popularita Poznámek na Instagramu roste. I proto je Meta zpřístupnila všem uživatelům globálně a zavedla je také do Messengeru.

Novinka se zatím testuje s pár vybranými uživateli a není jasné, kdy ji Instagram spustí veřejně. Budeme vás ale informovat.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře