Instagram testuje tvorbu Stories pro přátele

10. 1. 2024Novinky

Instagram testuje další možnost společného obsahu. Tentokrát představil vytváření příběhů pro přátele, kteří jej poté mohou přesdílet na vlastním profilu.

Instagram testuje novinku s několika málo uživateli. Ti v aplikaci při vytváření Stories vidí novou funkcionalitu, která jim umožňuje sdílet příběh s vybraným přítelem.

Pokud se rozhodnete sdílet příběh tímto způsobem, spojení, kterému jej nasdílíte, si ho bude moci prohlédnout a přidat do svého příběhu.

Příběh se mu přitom odešle jako zpráva. V té může obsah zkontrolovat a poté jej sám nasdílet. U takového příběhu bude uvedena značka, která ukáže, že jste jeho autorem.

Zdroj: Jonah Manzano

Cílem novinky je rozšířit možnosti spolupráce na obsahu a zvýšit zapojení uživatelů v aplikaci. Jedná se o další z řady funkcionalit, které tomuto účelu slouží – nedávno Instagram představil nástroj Hype, šablony Add Yours, sbírky na profilech a další.

Pokud tuto možnost získají i firmy, může to znamenat novou a snazší cestu pro získávání UGC obsahu. Instagram potvrdil, že tuto možnost také testuje.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře