Instagram testuje novou funkci Hype ve Stories

11. 12. 2023Novinky

Instagram testuje další způsob, jak podpořit interakci v rámci příběhů. Nová funkcionalita Hype umožní napsat k příběhu komentář, který pak mohou vidět i ostatní uživatelé.

V současné době je výchozí nastavení takové, že veškeré odpovědi na příběh se odesílají tvůrci jako přímé zprávy. Nová funkce však tyto možnosti rozšíří, protože komentáře se zobrazí přímo v příběhu, takže každý, kdo si vaši aktualizaci zobrazí, může vidět, co říkají ostatní.

Instagram věří, že tím podpoří zapojení, protože uživatele podnítí k tomu, aby přidali i svůj vlastní komentář. Pokud si nepřejete, aby byly komentáře vidět, můžete funkci v nastavení vypnout.

Na přímé interakce Instagram vsází stále více. V souladu s tím již zavedl či testuje řadu nástrojů, jako jsou společné příspěvky, sdílení s blízkými přáteli, poznámky na Wonder Wall a další. Minulý měsíc přidal Instagram také možnost sdílet odpovědi na příspěvky ve Stories, což je do jisté míry podobné nové funkci Hype.

Veškeré aktivity v této oblasti jsou logickým vyústěním toho, jak moc se změnilo chování uživatelů na sociálních sítích. Ti stále více inklinují k soukromému sdílení příspěvků a odklánějí se od vlastní tvorby obsahu. Ukazuje se totiž, že aktivita na Facebooku a Instagramu v roce 2023 sice roste, ale originálně vytvořených příspěvků stále ubývá. I proto lze očekávat, že Instagram bude v příštím roce testovat další možnosti zapojení.

Nejnovější funkcionalitu Instagram zatím testuje s několika vybranými uživateli. Termín oficiálního spuštění zatím není známý.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře