Meta spouští nové AI chatboty na Instagramu

25. 9. 2023Novinky

Meta spouští vlastní možnosti chatbotů s umělou inteligencí. Boti budou velmi brzy k dispozici v různých osobách na Instagramu.

AI chatboty s umělou inteligencí představila Meta v červnu. V srpnu pak přišla s další fází vývoje, kdy jim přidala až 30 různých osobností, pomocí kterých dokáží komunikovat. A nyní budou tématem konference Connect, která se koná tento týden.

Noví boti získají odlišnou podobu napříč aplikacemi. Budou komunikovat například jako Abraham Lincoln, surfař, drzý robot nebo mimozemšťan. To vše vede k cíli zvýšit zapojení lidí na sociálních sítích a přilákat především uživatele mladší generace.

V návaznosti na to plánuje Meta vytvořit také nástroj pro tvorbu chatbotů, aby si známé osobnosti nebo značky mohly vytvořit chatbota s vlastní podobou a stylem komunikace.

Meta se rovněž snaží rozšířit chatboty na specializovanější oblasti, a to prostřednictvím vlastních modulů LLM, které jsou přizpůsobeny konkrétním případům použití.

Noví chatboti se na Instagramu začnou objevovat od tohoto týdne.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře