Meta vyvíjí AI chatboty s více než 30 různými osobnostmi

2. 8. 2023Novinky

Meta oznámila, že další fáze generativních funkcí umělé inteligence bude zahrnovat chatboty, kteří budou schopni komunikovat v různých osobách. Ty budou k dispozici v různých prvcích Facebooku, Instagramu a Messengeru.

Nástroje pro AI chatboty testuje Meta už od června. Nyní přichází s variantou, která by měla zahrnovat až 30 různých person s umělou inteligencí. Komunikovat tak budete moci s chatboty v podobě od historických osobností (jako je Abraham Lincoln) až po stereotypnější postavy (například surfař, který poskytuje cestovní rady).

Noví chatboti nabídnou podobné funkce jako velmi populární ChatGPT, přičemž budou integrováni speciálně do aplikací Mety. Tyto chatboty budete moci vyvolat také v rámci konverzačních vláken přímých zpráv, a to pomocí zaslání otázky na @ai.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Osobnosti s umělou inteligencí jsou jednou z několika klíčových iniciativ, které Meta představila už v únoru. V oblasti AI dále vyvíjí nástroje pro vizuální tvorbu pro Instagram, textové asistenty pro WhatsApp nebo pokročilejší prvky pro tvorbu videí.

Meta chce své nové chatboty uvést na trh letos v září.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře