Meta umožní automaticky sdílet příspěvky z WhatsAppu na Facebook

12. 4. 2023Novinky

Meta se snaží podpořit integraci mezi svými aplikacemi. Nově proto vyvíjí proces, pomocí kterého bude možné automaticky sdílet aktualizace stavu z aplikace WhatsApp do Facebook Stories.

Pro upřesnění – sdílet aktualizace stavu z WhatsAppu na Facebook lze už dnes. Rozdíl je v tom, že to v současnosti vyžaduje manuální zásah. Díky nové funkcionalitě bude tento proces automatický. Stačí, abyste tuto možnost povolili v nastavení.

Jedná se tak o další krok, který spadá do plánu kompletně propojit všechny aplikace Mety. V rámci této velké integrace se Meta zaměřuje především na zasílání zpráv, díky čemuž se dostanete ke své schránce z kterékoliv platformy. Klíčovou součástí tohoto vývoje je rozšíření šifrování ve výchozím nastavení ve všech aplikacích Mety.

Meta se rovněž rozhodla, že cílovou destinací pro sdílení příspěvků budou Stories. Důvodem je současný pokles sdílení obsahu do hlavních kanálů, neboť uživatelé stále častěji využívají soukromé zprávy či právě příběhy. Proto v posledních týdnech přišla s novými nástroji, které novému stylu používání sociálních sítí odpovídají – například nový feed nebo nový způsob sdílení příspěvků. Aby pomohla i firmám, nabízí tipy, jak tohoto trendu co nejlépe využít.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře