Instagram testuje novou funkci v Notes

2. 2. 2024Novinky

Instagram začal testovat novinku v nástroji Poznámky. Funkcionalita nabídne nový způsob, jak podnítit skupinové konverzace.

Novinka funguje tak, že v poznámkách můžete pokládat otázky a ostatní uživatelé na ně budou moci odpovídat, přičemž odpovědi se zobrazí přímo ve streamu. Což by měl být jednodušší způsob, jak v aplikaci nastartovat skupinové zapojení.

Nejedná se sice o zásadní aktualizaci, ale Instagram věří, že díky ní by poznámky mohly přilákat ještě více uživatelů. Instagram cílí zejména na mladší generace, u nichž je tento nástroj mimořádně populární a stal se dokonce klíčovým prostředkem k zahájení konverzací mezi uživateli.

I proto na něj Instagram v posledních měsících klade důraz a přichází s dalšími novinkami. V současnosti například testuje možnost vkládat do poznámek video a další typy odpovědí, umožní přidávat poznámky k příspěvkům či do osobního profilu a Notes nacházejí uplatnění dokonce i v Messengeru.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře