Nejdůležitější novinky Instagramu za rok 2019

9. 12. 2019Novinky

Každý, kdo pravidelně čte Newsfeed.cz, si určitě všiml, jakou neuvěřitelnou rychlostí Instragram vylepšuje svou platformu. Neexistuje týden, kdy by na trh nepřišel s nějakou novinkou! Společnost Vamp Brands zveřejnila přehledný seznam nejdůležitějších aktualizací Instagramu za rok 2019, na který se společně podíváme.

Jdeme na to. Tady jsou:

  • Únor – IGTV byla v letošním roce jednou z důležitých částí sociální sítě, na kterou se soustředila její pozornost. Instagram v únoru zavedl náhledy IGTV do hlavního feedu. Pokud uživatel, kterého sledujete, přidá video do IGTV, zobrazí se vám minutový náhled videa v hlavním feedu, zbytek videa můžete dokoukat v IGTV.
  • Březen – V tomto období bylo spuštěno přímé nakupování v aplikaci, které uživatelům umožňuje nakupovat produkty přímo v Instagramu, aniž by ho museli opouštět.
  • Červen – Další důležitá novinkou je Branded Content Ads, kterou Instagram zavedl v červnu. Inzerenti díky této reklamě mohou propagovat organický značkový obsah.  
  • Červenec – Skrývání likes u příspěvků Instagram v červenci rozšířil do dalších 6 zemí (Austrálie, Nový Zéland, Brazílie, Irsko, Itálie, Japonsko).
  • Září – Na podzim přidal Instagram možnost označovat placené partnerství se značkou i v prostředí IGTV. Další změny se týkaly obsahu se zdravotní tematikou, kde došlo k omezení příspěvků, které propagují produkty na hubnutí a chirurgické procedury spojené s komerční nabídkou, pro uživatele mladší 18 let.
  • Říjen – Instagram začal testovat novou funkci Product Launch Reminder, která bude upozorňovat na spuštění prodeje nového produktu. Dále Instagram propojuje nákupy s rozšířenou realitou, kde si může zákazník produkt virtuálně vyzkoušet. Velmi aktuální novinkou jsou šablony pro Stories, které mají pomoci firmám s kreativitou při tvorbě reklam. Nástroj najdete ve Správci reklam a je ideálním řešením pro menší značky.
Zdroj: Vampbrands

Jakou aktualizaci Instagramu z roku 2019 byste do seznamu přidali vy? A která z novinek byla pro váš business nejpřínosnější?

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře