Instagram testuje feed pro soukromý obsah

3. 4. 2024Novinky

Instagram pokračuje v hledání dalších možností zapojení uživatelů v aplikaci. Nyní přichází s nástrojem Blend, což je v podstatě soukromý kanál doporučených videí Reels.

Instagram experimentuje s novým kanálem video příspěvků, který patří pouze vám a vybranému kontaktu. V něm zobrazí doporučené reely na základě těch, které jste si vzájemně sdíleli, a vašich zájmů, které v rámci Reels projevujete.

Blend by měl fungovat tak, že byste do něj pozvali konkrétního přítele a Instagram by následně vygeneroval personalizovaný feed s reely, o kterých se domnívá, že by vás oba zajímaly. Blend můžete také kdykoliv opustit.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Instagram tak v podstatě zkouší integrovanější způsob, jak usnadnit sdílení Reels mezi dvěma uživateli. Soukromé sdílení obsahu mezi uživateli se stalo hitem poslední doby. Instagram nabízí také řadu dalších funkcí, které tomuto trendu odpovídají, například:

  • Notes ve schránce zpráv, které fungují jako podněty ke konverzaci,
  • Channels, které umožňují zasílat zprávy vašim sledujícím,
  • Collections, které umožňují spolupráci a komunikaci u vybraných příspěvků sdílených ve skupinovém feedu
  • nebo možnost sdílet příspěvky pouze s blízkými přáteli.

Blend by tak mohl být dalším atraktivním prvkem aplikace, díky kterému bude snazší sdílet a objevovat zajímavý obsah.

Podrobnosti se dozvíte zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře