Meta spouští nový AI nástroj pro tvorbu hudby

7. 8. 2023Novinky

Meta pokračuje ve vývoji technologií umělé inteligence. Nejnovějším přírůstkem je pokročilý nástroj AudioCraft, díky kterému můžete tvořit hudbu pomocí generativní AI.

Nový open source proces umožňuje vytvářet novou hudbu na základě textových podnětů. Díky tomu můžete skládat originální hudbu a zvuky, aniž byste potřebovali nástroje či dovednosti.

Audio, které je schopen nástroj AudioCraft vygenerovat, je přitom vysoce kvalitní a realistické. Bez obav jej tak můžete přidat ke svým reklamám.

Nový nástroj sestává ze systémů MusicGen, AudioGen a EnCodec.

  • MusicGen vznikl z hudebních vzorců vlastněných Metou a generuje hudbu z textových pokynů uživatelů.
  • AudioGen zahrnuje veřejné zvukové efekty a rovněž generuje zvuk z textových uživatelských vstupů.
  • EnCodec pak umožňuje generovat hudbu ve vyšší kvalitě s menším množstvím artefaktů.

Díky tomu je zvukový model širší a usnadňuje tvorbu složitějších a zajímavějších klipů. Možnosti nového nástroje AudioCraft jsou tak prakticky nekonečné.

Zdroj: Meta

Tato novinka doplní řadu dalších AI nástrojů, které již Meta představila – například generativní vizuální umělou inteligenci, AI chatboty, generativní nástroje na Instagramu a v reklamách anebo systém, který dokáže určit přesnost referenčních odkazů. Umělou inteligenci Meta používá také v rámci algoritmů pro zobrazování příspěvků.

Pokud vás zajímá více o nástroji AudioCraft, podrobnosti najdete na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře